Înapoi la evenimente

POST MUZICA, un program curatoriat de Mitoș Micleușanu

POST MUZICA este un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane curatoriat de Mitoș Micleușanu și produs de Fundația9.

Fiecare ediție POST MUZICA cuprinde o prezentare a artistului invitat, o discuție moderată de curatorul programului urmate de un performance - audiție live.

 

„Una din întrebările fundamentale legate de post-muzică: este oare posibil să scoatem sunetul de sub „dictatura” muzicii? Cu atât mai mult cu cât inclusiv zgomotele în diversitatea lor, pot fi considerate [un fel de] muzică (structura lor spectrală, posibilitățile de transformare a unui sunet deja înregistrat, permit apropierea sau îndepărtarea lui de ceea ce înțelegem prin muzică) dacă „o disecție granulară” a acestuia permite un re-shaping, o reasamblare a „particulelor” sale sonice, într-o melodie.

 

Dacă orice zgomot conține „muzică latentă” la nivel granular (așa cum în fizica subatomică există ipoteza că o particulă elementară ar putea conține amprenta obiectului din care face parte) putem vorbi inclusiv despre o memorie a întregului la scară subatomică.

 

În altă ordine de idei, post-muzica este ceea ce rămâne atunci când uităm tot ce știm despre muzică / ceea ce rămâne atunci când nu mai încercăm să ”încântăm timpanele” (sau să le întristăm) armonic sau ritmic / ceea ce rămâne atunci când sunetul devine o pastă intuitivă de modelat, când descoperim în timp real cum “ne scapă” de sub controlul estetic, conceptual etc.”

 

Mitoș Micleușanu

 

Soundcloud:
https://soundcloud.com/post-muzica

 

 

 

Credit foto Tudor Popa

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK