Înapoi la evenimente

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Intersecțiile de miercuri: Tatiana Niculescu

A doua ediție a Intersecțiilor o are ca invitată pe scriitoarea Tatiana Niculescu. Viața merge mai departe, la fel și cea a scriitorilor, Tatiana Niculescu tocmai a publicat o nouă carte, „Nepovestitele iubiri” (Editura Humanitas, 2021), care schimbă într-o anumită măsură genul literar pe care îl abordează autoarea, ea trece de la biografia documentară care a consacrat-o la ficțiunea istorică. Mai multă ficțiune așadar, diverse perspective și o explorare implicită a senzualității, în contextul în care personajele rămîn în continuare, fie ele celebre sau nu, strivite între istoria mică, personală, și cea mare, care unește și desparte oamenii. Vorbim cu Tatiana Niculescu despre poveste și puterea ei, dar și despre un gen literar de graniță, precum biografia documentară, despre receptarea cărților de acest fel, despre mentalități și riscul de a le provoca. 

Autoare a biografiilor istorice Regina Maria: Ultima dorință, Mihai I, Ultimul rege al românilor, Mistica rugăciunii și a revolverului: Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, Ei mă consideră făcător de minuni: Viața lui Arsenie Boca, Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu, Tatiana Niculescu a fost producător, redactor, prezentator și redactor-șef la BBC World Service la Londra și la București, în perioada 1995-2008. A debutat în 2006 cu romanul Spovedanie la Tanacu. 

 

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA

Intersecțiile de miercuri sînt un proiect creat și dezvoltat de scriitoarea Svetlana Cârstean. În prezent Intersecțiile se desfășoară în cadrul unui parteneriat de durată cu BRD Societe Generale. Primul sezon al Intersecțiilor a avut loc în 2015, în cadrul candidaturii Bucureștiului pentru competiția Capitală Culturală Europeană 2021. Intersecțiile de miercuri Sezonul 7 sînt finanțate de Fundația9, produse și găzduite de Rezidența BRD Scena9.

 

Imaginea Intersecțiilor de miercuri este realizată în Sezonul 7 de ilustratorul Andrei Măceșanu.

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Evenimente
01/06 → 17/10

Rezidența BRD Scena9

DEGETE VERZI

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK