Redirecționează 3,5% pentru cultură

Imaginați-vă că, începând de astăzi, din lume au dispărut filmele, piesele de teatru, cărțile, galeriile, operele de artă, muzeele, muzica, sunetele.

Anul 2020 ne-a arătat, poate mai mult ca oricare altul, dependența de actul cultural și de creația artistică.  2020 a fost anul izolării, al distanțării sociale, al captivității în casele noastre. Sufocant și fără precedent, am învățat să trăim altfel, așa cum nu știam că putem, consumând săptămâni în șir, la distanță, cultura sub diferitele ei forme: film, teatru, operă transmisă live din marile filarmonici ale lumii, expoziții și tururi virtuale în galerii și muzee. Într-un peisaj sumbru plin de statistici, neîncredere și teamă, cultura ne-a dat speranță, ne-a alinat izolarea, ne-a încurajat, ne-a bucurat sufletele și mințile. În același timp, în 2020 artiștii au devenit una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale pentru că scenele teatrelor, platourile de filmare, cinematografele, galeriile și muzeele au fost închise.

De 3 ani, la Fundația9 încercăm să dăm voce, spațiu și resurse artiștilor din România. Sprijinim tânăra generație de creatori de astăzi pentru a forma gusturile publicului de mâine. În 2020, prin programele AICI.ACUM. și ARTISTS ROOMS, Fundația9 a finanțat peste 50 de artiști independenți care și-au putut continua activitatea în perioada de urgență și de alertă.

Nu putem trăi fără cultură, așa cum nu putem trăi în afara ei.

Sprijiniți-ne pentru a ne putea continua misiunea!

Prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit către Fundația9, puteți contribui direct la menținerea și dezvoltarea scenei culturale din România.

Din sumele încasate, vom continua să sprijinim jurnaliștii, filosofii, artiștii vizuali, muzicienii, scriitorii, poeții, regizorii de film și regizorii de teatru, actorii, curatorii, fotografii care ne vor încânta mințile, ne vor provoca să reflectăm, să căutăm răspunsuri la întrebări, pe care, probabil nu ni le-am pus niciodată.

Și care, negreșit, în vremuri grele, ne sunt și ne vor fi alături.

Puteți descărca formularul de AICI și puteți consulta baza legală AICI. Formularul poate fi depus la ANAF până pe 25 mai 2021.

• Modalități de trimitere a formularului:

• Descarcă formularul de mai sus

- completează câmpurile editabile

- semnează folosind semnătura olografă, sau printează-l și semnează-l

Modalități de trimitere a formularului:

- online: ni-l poți trimite pe adresa contact@fundatia9.ro completat și semnat olograf și ne ocupăm noi să-l dăm mai departe către ANAF

- online: prin serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual, disponibil aici

- prin poștă: prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire (aici ai lista administrațiilor)

- depunere directă la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor)

Mulțumim.