Artists Rooms

Micro-granturi pentru producții artistice independente

Mai departe

Susținem artiștii independenți.

Pandemia CoVID19 a lovit din plin sectorul artistic independent din România. Credem că susținerea din punct de vedere financiar a unei categorii vulnerabile de cele mai multe ori nu este suficientă. Fundația9, la inițiativa BRD Groupe Societe Generale, a pus la dispoziția artiștilor independenți un fond de producție și creație artistică care să le permită să-ți continue activitatea în condiții de izolare și să adapteze producția unui conținut cultural accesibil pentru public offline la accesibilizarea acestuia exclusiv în mediul online.

 

Artists Rooms este un proiect cultural inițiat de Fundația9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural ExpoArte și Anagrama.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

 

Proiecte câștigătoare

24 de proiecte individuale și 13 proiecte de grup au fost declarate câștigătoare în cadrul programului Artists Rooms. Vă invităm să le descoperiți poveștile.

 

Câștigători

Proiecte individuale

 

Câștigători

Proiecte de grup

 

 

 

Cum a decurs jurizarea proiectelor înscrise în cadrul programului Artists Rooms

Am primit peste 500 de propuneri de proiecte, o adevărată (re)descoperire a creativității și maturității sectorului cultural independent. În procesul de selecție, am urmărit calitatea artistică a proiectelor propuse, diversitatea domeniile artistice, varietatea vocilor și a profilurilor artiștilor și autorilor, dar și diversitatea geografică.

 

De asemenea, am acordat prioritate propunerilor de proiecte noi care urmează a fi dezvoltate în următoarele 30 de zile, în cadrul programului ARTISTS ROOMS, și nu inițiativelor deja existente la momentul aplicării.

 

Întrucât multe alte proiecte care nu se regăsesc pe lista câștigătorilor sunt foarte valoroase, în perioada următoare, ne vom concentra eforturile într-o campanie de comunicare și fundraising pentru a suplimenta bugetul disponibil în acest moment Astfel, pe lângă lista inițială a câștigătorilor, am alcătuit și o listă suplimentară cu proiecte în așteptare, pentru care ne dorim să obținem finanțări suplimentare ca acestea să poată fi realizate. Sperăm să putem publica încă o listă a câștigătorilor cât mai curând.

Contact

Email: contact@fundatia9.ro

Facebook: facebook.com/fundatia9

3
Foto credits: Anda Pop Nonsceno

Alte programe

2

Un spațiu de exprimare, explorare și experiment pentru creatori de cultură contemporană.

Programe

Scena9

1

Platformă proaspătă de jurnalism cultural.

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK