Înapoi la evenimente

Noaptea Albă a Filmului Românesc

20 septembrie e noapte cu filme la Rezidența BRD Scena9. În aer liber, începând cu 20.00 și până după miezul nopții, puteți vedea patru producții noi la Noaptea Albă a Filmului Românesc: 

20.00 Nu e nimeni acasă
(r. Andrei Udișteanu, 2019, 41’)

Cel mai dureros fenomen cu care se confruntă azi România: plecarea din ţară a unei generaţii. A celor tineri, cu care, în mod normal, se clădeşte o ţară. Filmul prezintă ultimele zile petrecute în România de o familie cu doi copii, care a emigrat în Anglia în urma tensiunilor sociale şi politice din ultimii ani. O producție Recorder.ro. 

21.00 Învierea Domnului Constantin
(r. Cornel Brad, 45’)

Auto-exilat în Turcia din 1999 şi proaspăt expulzat, domnul Constantin află că este declarat decedat de către justiţia română, prima oară chiar la cererea nevestei sale. La graniţa dintre două lumi, cu gândul la viaţa sa din Istanbul şi cu trupul în Bârladul natal, domnul Constantin îşi caută răspunsurile existenţiale în zilele Săptămânii Mari. Viaţa unui emigrant întors acasă pare însă fără soluţii la simplele griji pământeşti, definitiv răvăşită de eros şi thanatos.

22.00 Timebox
(r. Nora Agapi, 75’)

Ioan Matei Agapi este un carismatic realizator de documentare din Iaşi, în vârstă de 80 de ani. Are o colecţie de filme de 16 mm care documentează aproape 50 de ani de istorie a României. Fiica lui cea mică, Nora, se hotărăşte să facă un film despre bogata arhivă a tatălui ei şi, în atmosfera neconvenţională a apartamentului lui Ioan, în care locuieşte cu chirie la stat de 40 de ani, tatăl şi fiica încep să vorbească despre trecutul artistic şi politic al lui Ioan. Dar vine ziua când autorităţile îl informează pe bătrân că trebuie să se mute sau va fi evacuat şi documentarul îşi schimbă direcţia...

23.30 Un om la locul lui
(r. Hadrian Marcu, 93’)

Petru (38) este inginer de foraj într-o companie multinațională și se pregătește să se căsătorească cu iubita sa care e însărcinată. Viața sa aparent liniștită este complet bulversată atunci când o colegă cu care Petru are o relație adulteră suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe în timp ce a ei pare a se fi sfârșit. Având în vedere că situația este în mod obiectiv iremediabilă, Petru își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

 

Intrarea este liberă.

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK