Înapoi la evenimente

Intersecțiile de miercuri — Sezonul 5

Sezonul 5 al Intersecțiilor de miercuri va cuprinde din septembrie pînă în decembrie șapte conferinte și sesiuni de dialog care vor aduce în prim plan șapte teme ale lumii contemporane, de la condiția artistului la cea a migrantului, de la etica transplantului la neuroștiința moralității și analiza comportamentului criminal. Vă invităm să adresați întrebări pentru invitații noștri, pe pagina evenimentului. În Sezonul 5, Intersecțiile de miercuri vor alterna săptămînal cu Intersecțiile de sîmbătă pentru copii, acestea din urmă fiind realizate pînă la sfîrșitul anului în parteneriat cu Centrul pentru Etica aplicată.

 

Deschidem noul sezon al Intersecțiilor de miercuri la Rezidența BRD Scena 9 cu pictorul Roman Tolici, unul dintre cei mai importanți și iubiți artiști vizuali români contemporani, explorator al realității, al cruzimii și aparențelor, al conștiinței individuale și colective. Creator de suprarealism cotidian pornind de la un realism fotografic inconfundabil. Va fi despre condiția artistului independent, despre pîine și artă, despre supraviețuire, despre nesupunerea artei și viața ei în lume. Roman Tolici este reprezentat de Galeria Mobius și de-a lungul anilor a expus în galerii și muzee independente la Moscova, Stuttgart, Berlin, Paris, Praga, Viena, Graz, Frankfurt, Bruxelles, Istanbul, San Francisco și New York.

“Arta nu e ieftină, cum e și firesc. Nu-i un produs la comandă. Până la urmă, cumperi niște bucăți de spirit de la cineva, iar ele-s făcute cu foarte multă muncă. Sunt puțini oameni care purced la cumpărarea unei lucrări. Sunt și mai puțini cei care se pot numi cu adevărat colecționari.”

Roman Tolici, într-un interviu pentru Scena9, realizat de Andra Matzal

 

 

 

Credit foto Vlad Catană

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK