Lucrare video de Lorena Cocioni, Mihaela Vasiliu, Paul Dunca/Paula Dunker

 

Conectați la existența noastră terestră chiar de la baza tălpilor noastre, tindem să privim eco-sistemele complexe de sub noi ca fiind inferioare nouă. Cu toate acestea, chiar și cea mai mică particulă de sol este purtătoarea unor bacterii reprezentând mii de specii încă nedescoperite. Unele studii cosmologice antice au asociat pământul / lutul cu starea de melancolie, altele au simbolizat acest element ca fiind o zeiță maternă. Lutul rămâne un material primordial și un element de construcție de bază, întorcându-se la originea sa prin diferitele forme pe care le poate prelua azi în structurile create de om sau prin intercațiunea cu pielea și corpul uman. Resturile unui corp pot deveni astfel aditivul organic al altuia.


The Lady of the House of Love (o referință directă la basmul cu același titlu al Angelei Carter) oferă o reformulare a rutinei din spațiul nostru intim în care ne îngrijim și unde construim produsul final pe care îl livrăm ulterior celorlalți. Acest spațiu sigur oferă resursele necesare redefinirii firescului și naturalului. Aici, propriul corp devine un instrument domestic de empowerment queer. Asocierea sublimului și grotescului are potențialul de a demonta discursurile normative ale patriarhatului și gender-ului, dezvăluind opresivitatea și artificialitatea lor.

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK