Cariera Corinei Șuteu a început în România: critic de teatru, apoi director al UNITER și a Theatrum Mundi (actualul Teatru Metropolis), apoi a continuat în Franța și New York, unde a dezvoltat o amplă carieră ca formator, inițiator și director de instituții și programe culturale, expert european și consultant în management și politici culturale.

A condus, în Franța, Masteratul european în managementul culturii al Școlii de Comerț de la Dijon timp de 9 ani, începând cu 1995. A fondat asociația și programul ECUMEST, dedicat profesionalizării în management cultural a regiunii balcanice și central europene, a fost președinta Forumului Rețelelor Culturale Europene a Consiliului Europei, co-fondator al programului Policies for culture (Fundația Europeană pentru cultură - Amsterdam) și director, la New York, timp de 7 ani, al Institutului Cultural Român.

Este fondator și președinte al asociației FilmETC și a festivalului Making Waves la New York, pe care îl conduce de 13 ani. În perioada 2014-2015 a fost Senior Expert pentru strategia culturală a orașului București, fondator al Festivalului de Film Documentar fArad (Arad) și, în 2015, coordonator general al proiectului "Darwin’s room” - expoziția pictorului Adrian Ghenie la Bienala de la Veneția. Între mai 2016 și ianuarie 2017, Corina Șuteu a fost Ministru al Culturii.

În prezent Corina Șuteu este consultant cultural internațional și conduce programele asociației FilmETC și ale spațiului Insula 42. Este membră în boardul Fundației9, Ovidiu Ro și în cel al Fundației „Principesa Margareta”.

Fundația9 beneficiază de know-how-ul partenerului fondator, BRD - Groupe Societe General, dar și al unui Consiliu Director format din specialiști în domeniul cultural, comunicațional sau educațional.

Echipa

Jean Pierre Vigroux