Where ART Thou? #1

Cum putem să înțelegem mai bine artele, societatea și cultura în care trăim și cum pot fi ele remodelate cu ajutorul tehnologiei? Acestea sunt parte din întrebările la care încearcă să răspundă programul transdisciplinar Where ART thou?, printr-o serie de conferințe și discuții cu invitați internaționali care sunt vârfuri de lance în domeniile lor. 
 

Aflat la prima ediție, Where ART Thou? a fost creat la inițiativa Rezidenței BRD Scena9, în parteneriat cu festivalurile Amural din Brașov și Simultan din Timișoara și se desfășoară între iulie și septembrie 2021, la București, Brașov și Timișoara. Invitații de anul acesta sunt: Daniel Gontz - artist vizual din România,  Alain Bieber - curator și manager cultural din Germania, Nonotak Studio din Franța, László Zsolt Bordos - artist vizual din Ungaria, Erik Bünger - artist vizual din Suedia,  Ewa Justka - muzician din Polonia, Klaus Obermeier - artist media din Austria și Răzvan Pascu -  artist și manager cultural din România. 
 

Where ART thou? este conceput ca un eveniment anual în jurul artelor, umanismului și tehnologiilor în care tehnologia este văzută deopotrivă ca metodă,  instrument de creație și comunicare, producție artistică și sursă de inspirație. Interacționând cu practicieni și artiști internaționali din arte vizuale, cinema, video mapping, tehnologie și industriile creative în sensul larg, WhAt?  încearcă să formuleze o serie de răspunsuri la provocările cu care se confruntă artiștii și managerii culturali în trecerea către cea de-a 4 revoluție.
 

Prima ediție a programului din acest an propune un proiect pilot - Tranziții între lumile virtuale și cele non virtuale, care plănuiește să abordeze trei piloni de discuție: cercetarea și teoretizarea legăturile conceptuale dintre cultură și tehnologie, studii de caz și de bune practici privind modul în care tehnologia și instrumentele digitale pot fi integrate în viața și programarea organizațiilor culturale (de la idee la design, de la obstacole și provocări la rezultate și impact) și modele și tipuri de experiențe despre cum arta, societatea și cultura pot fi mai bine înțelese și remodelate prin tehnologie.

Program 

București, iulie 2021 - Rezidența BRD Scena9 

Luni, 26 iulie, ora 18:00, De la VHS la A.I.: Daniel Gontz (România- Spania) - evenimentul se va transmite live și pe Facebook 

 

Marți, 27 iulie, ora 18:00, Crearea experiențelor de artă digitală: Alain Bieber (Germania) - evenimentul se va transmite live și pe Facebook 

 

Brașov, august 2021 - Amural Festival 

Sâmbătă, 28 august: Nonotak Studio (Franța) 
Duminică, 29 august: László Zsolt Bordos (Ungaria)


Timișoara, septembrie 2021 - Simultan Festival 

Sâmbătă 11 - duminică 19 septembrie: Erik Bünger (Suedia), Ewa Justka (Polonia)
 

București, septembrie 2021- Rezidența BRD Scena9, Goethe-Institut București - New Regional Cultural Cooperation: Together, We Matter

Marți, 14 septembrie, Rezidența BRD Scena9, INTERACTIVE SPACE: Klaus Obermaier (Austria)

Joi, 16 septembrie, Pavilion 32, Goethe-Institut București, The Shape of Light: Răzvan Pascu (România) 
 

Curatorii proiectului sunt Suzana Dan (manager Rezidența BRD Scena9), Levente Kozma (director artistic Festivalul Simultan din Timișoara), Răzvan Pascu (director artistic Festivalul Amural din Brașov). 

***
Where ART thou? este un program al Rezidenței BRD Scena9 dezvoltat în parteneriat cu Festivalul Amural din Brașov și Festivalul Simultan din Timișoara, finanțat prin Fundația9 și prin rețeaua EUNIC din București. 
 

Rezidența BRD Scena9 este un este un hotspot cultural situat în cartierul Icoanei dedicat creatorilor de cultură contemporană și unul dintre cele două programe permanente ale Fundației9. Fundația9 este o inițiativă de susținere a tinerei generații prin programe de cultură și educație, fondată de BRD - Groupe Société Générale.
 

Parteneri: Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Suediei la București, Institutul Polonez din București.

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK