Înapoi la evenimente

Scena9 / Ieșit din tipar. Expoziția

Schimbarea are vârsta noastră, a celor născuți în preajma Revoluției, așa că am vrut s-o cunoaștem mai bine. I-am adunat într-un comando ideal pe unii dintre cei mai buni jurnaliști, scriitori, fotografi și ilustratori de la noi. Împreună, ne-am uitat înapoi și înainte cu foarte puțină mânie. Așa a apărut al doilea număr pe hârtie al revistei Scena9. 30 de articole pentru 30 de ani.

Ce rămâne din noi după ce în jur a ars totul? Cum se reclădește o țară după ce și-a pierdut șansele într-o gară dintr-un oraș mic la capătul Europei, dar pare brusc că mai primește una?

Cum arată portretul nostru colectiv de când am schimbat dictatura pe democrație, și democrația ne-a arătat că-i o ființă mult mai complicată decât s-a prezentat la prima întâlnire? Avem o listă lungă de întrebări și una mult mai scurtă de răspunsuri.

După ce-am scos revista din tipografie, acum chemăm cititorii să intre în laboratorul jurnalismului. Pentru că Scena9 nu e doar o colecție de cuvinte și imagini, ci e o ființă vie de artă&idei care cere să vorbească cu tine. Am gândit extensia expo a revistei ca să continuăm discuția. Vă invităm să citiți revista și să completați plimbându-vă prin sălile de expoziție insectarul schimbărilor noastre.

Marți, 17 decembrie, de la 19.00, vernisăm expoziția și lansăm revista fără discursuri. Discutăm la un pahar de vin despre anul care a trecut și despre ce-o să mai vină și ne îmbrățișăm strâns.

Expoziția „Scena 9 / Ieșit din tipar” e un proiect gândit de Scena9, cu ajutorul prietenilor Fundația9 și Rezidența BRD Scena9.

 

 


Scena9 este un hotspot cultural BRD Groupe Societe Generale.
Design: Faber Studio
Mulțumiri speciale: Samsung România

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK