Înapoi la noutăți

NEOART dă startul proiectelor expoziționale 2023

PRIMUL PROIECT NEO ART CONNECT 2023 ON VIEW LA GALATECA

 

Miercuri, 8 februarie, Galateca a vernisat STICH, primul proiect NEO ART CONNECT din 2023, program susținut de BRD Groupe Societe Generale și căruia Fundația9 i s-a alăturat în 2022 în calitate de partener strategic.

Creat de arhitectul Octavian George Gugu și realizat de RAMATIS, scaunul STICH a primit Premiul secțiunii Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect la Anuala de Arhitectură București, ediția 2022.
Expoziția găzduită de galeria Galateca între 8 februarie - 6 martie 2023 dă șansa publicului larg să
afle povestea acestui obiect de design, la intersecția dintre artă și știință.


”Scaunul STICH își propune să fie de lemn, nesofisticat, folositor, montabil, demontabil, imperfect, durabil, reparabil, popular, inteligent, hack – uibil, perfectibil și în ultimul rând reciclabil. Elementul principal este scândură de frasin minim prelucrată. Este din familia scaunelor cu 4 picioare, având spătarul și șezutul compuse fiecare din 2 scânduri ce aproximează unghiular, rudimentar și necoplanar curbura părților corpului– o soluție simplă, economică și confortabilă, adusă la rang ‘de design’ după mijlocul secolului trecut. Toate aceste ingrediente prestabilite au fost legate între ele cu banalele coliere de plastic (șoricei ) în așa fel încât scaunul să devină o structura stabilă.”, spune Octavian George Gugu, arhitect cu o experiență profesională de peste 15 ani.

 

NEO ART CONNECT este prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință ce a debutat, în octombrie 2022, cu o ediție pilot la Noaptea Albă a Galeriilor, cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce a oferit șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat, dar și de 10 proiecte ce vor fi prezentate online în cadrul evenimentelor ANUALEI NEO ART CONNECT, ediția I mai – iulie 2023.

Seara de premiere a câștigătorilor primei ediții pilot a avut loc în luna decembrie la Rezidența9.
Mai multe detalii la: www.neoartconnect.ro

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK