Înapoi la evenimente

Intersecțiile de miercuri: PostPunk

Intersecțiile de miercuri: PostPunk

A treia ediție a Intersecțiilor îi are ca invitați pe Raluca Oancea și Mihai Laurențiu Fuiorea, inițiatorii și gînditorii expoziției PostPunk deschisă la Rezidența BRDScena9 între 26 martie și 9 mai. Le punk est mort, vive le punk, ar putea fi unul dintre sloganurile acestei expoziții. Dacă privim punkul ca pe un vibe etern, înțelegem că el a existat mereu și va trăi permanent, chiar dacă cel mai adesea vedem punkul legat de Chelsea, Sex Pistols, Vivienne Westwood sau Patti Smith. O altă estetică, un alt fel de revoluție, un alt fel de a fi anti-sistem, care nu e nici avangardă, nici flowerpower-ul anilor 60, iconoclasm cît cuprinde. Subcultură sau cultură paradoxală, care la un moment a dat versuri ca Don’t smoke, don’t drink, don’t fuck, at least I can fucking think ale trupei Minor Threat. Cît de departe în istorie se află rădăcinile punkului, cum supraviețuiește el astăzi și mai ales ce a însemnat punkul românesc, despre toate acestea povestim pe 07 aprilie cu Raluca Oancea și Mihai Laurențiu Fuiorea la Intersecțiile de miercuri: PostPunk.

 

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA

 

Raluca Oancea este lector la Universitatea Națională de Arte din București pe teme de estetică și artă media. Profilul său interdisciplinar include o licență în filosofia culturii și una în computere, un masterat în arte vizuale și un doctorat în teorie media, centrat pe investigarea noilor și vechilor categorii estetice care circumscriu fotografia, filmul și arta digitală cât și pe relația dintre noile tehnologii și arta contemporană. Este, de asemenea, curator independent și autor de texte pentru publicații culturale și academice ca: Praesens, Camera Austria, Ekphrasis, Eikon, Vremea, Scena9, Zeppelin, Revista ARTA, Revista de Filosofie, Annals of the University of Bucharest. 

 

Mihai Laurenţiu Fuiorea, licențiat în Filosofie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, şi-a continuat studiile cu un master în Etici Publice Contemporane la Universitatea Paris Est-Créteil iar în prezent este profesor de filosofie și membru doctorand al Centrului de Cercetare în Istoria Ideilor Filosofice (CCIIF) din cadrul Facultăţii de Filosofie din București, unde a ţinut seminarii de estetică, de etică şi de antropologie politică. Pentru doi ani de zile a fost membru al grupului de cercetări doctorale multidisciplinare «Phalanstère» la Universitatea Paris 8 Vincennes Saint-Denis. De asemenea, a fost seminarist invitat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Teatru şi Film din Bucureşti. Este interesat, în mod deosebit, de filosofia contemporană, de filosofiile şi politicile artei, de teatru şi de cinema, cât şi de contracultura underground. Din 1993 este membru fondator al trupei de muzică post-punk Terror Art din Craiova.

 

Intersecțiile de miercuri sînt un proiect creat și dezvoltat de scriitoarea Svetlana Cârstean. În prezent Intersecțiile se desfășoară în cadrul unui parteneriat de durată cu BRD Societe Generale. Primul sezon al Intersecțiilor a avut loc în 2015, în cadrul candidaturii Bucureștiului pentru competiția Capitală Culturală Europeană 2021. Intersecțiile de miercuri Sezonul 7 sînt finanțate de Fundația9, produse și găzduite de Rezidența BRD Scena9.
 

Imaginea Intersecțiilor de miercuri este realizată în Sezonul 7 de ilustratorul Andrei Măceșanu.

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK