Înapoi la noutăți

Fundația9 anunță schimbări în componența Consiliului Director

Fundația9, inițiativă fondată și finanțată de către BRD Groupe Société Générale anunță retragerea doamnei Corina Șuteu din Consiliului Director.

 

Doamna Corina Șuteu a răspuns invitației BRD de a se alătura Consiliului Director al Fundației încă din 2018, în calitatea sa de expert european recunoscut și consultant în management și politici culturale.

 

„În numele BRD, în calitate de partener fondator, și al colegilor din Consiliului Director al Fundației9,  mulțumesc Corinei Șuteu pentru implicarea pe care a avut-o în construcția și definirea fundației în primii săi doi ani de activitate, pentru argumentele şi pasiunea cu care a susţinut întotdeauna excelenţa. Expertiza sa în managementul, politicile culturale și sectorul industriilor culturale și creative a reprezentat  o contribuție importantă în lansarea și formarea organizației în  acești ani de început. Ne-au unit şi ne vor uni cu siguranţă dorinţa de a susține şi promova cultura, dar şi experienţa trăită împreună.” - Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale, membră a Consiliului Director al Fundației9.

 

O dată cu retragerea doamnei Corina Șuteu, Fundația9 va înceta dezvoltarea programului „Fondul de cinema Lucian Pintilie” creat în 2018 la inițiativa dumneaei.

 

Menirea fondului, o inițiativă privată unică pe scena culturală românească, este de a onora opera artistică a lui Lucian Pintilie și de a sprijini tânăra generație de regizori de film.

 

Între 2018-2020, Fundația9, prin Fondul de cinema Lucian Pintilie, a sprijinit în mod direct trei tineri regizori români, selectați de către membrii Consiliului Director al Fundației9 și a restaurat în format digital 4k filmul « Balanța », unul dintre cele mai apreciate filme ale regizorului, realizat în 1992 și prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

 

Mai multe detalii despre rezultatele și impactul acestui program AICI.

 

Credit foto: Lucien Samaha

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK