Înapoi la noutăți

100 de ani de animație românească la Rezidența BRD Scena9

Animest.15 propune și o experiență offline iubitorilor de animație din București.

Marcăm împlinirea a 100 de ani de la proiecția pe marele ecran a primului film românesc de animație, cu o expoziție spectaculoasă, găzduită de Rezidența BRD Scena9 (I. L. Caragiale 32). Vă așteaptăm cu o serie de lucrări realizate de artiștii Maria Bălan, Maria Surducan și Hybrid Lab, în care vor reinterpreta, așa cum și-au imaginat ei, filmul Păcală în lună al lui Aurel Petrescu – pionier al animației autohtone, film ce nu s-a păstrat in arhive.

 

În completarea expoziției, am pregătit și o colecție de postere, recuzită si trofee ale filmelor lansate în ultima sută de ani și o selecție specială de filme - instalație video curatoriată de criticul de film Dana Duma - pe toate le veți putea admira în perioada 6-22 noiembrie, cu intrare liberă. 

 

Iar pentru că Animest împlinește 15 ani, în încheierea expoziției vă așteptăm să redescoperiți o retrospectivă a celor 15 ani de festival: o colecție de postere și trofee ale edițiilor anterioare, alături de o proiecție a celor mai bune scurtmetraje din Competiția de animație românească a festivalului. Vor fi expuse și creațiile Animation Worksheep, un proiect născut în familia Animest, dezvoltat în timp într-o platformă educațională de formare a tinerilor animatori români și moldoveni.

 

 Programul de vizitare al expoziției:
- Vernisajul va avea loc vineri, pe 6 noiembrie, de la ora 19:00, iar expoziția va rămâne deschisă până la ora 21:00 👉link înscriere: https://bit.ly/34Ea8aa
- În celelalte zile programul este de marți și până vineri între orele 16:00-20:00, iar sâmbăta și duminica între orele 13:00-20:00👉 link înscriere: https://bit.ly/2HIApLJ
- În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor (14 noiembrie), expoziția va fi deschisă în intervalul 18:00 - 1:00 👉 link înscriere: https://bit.ly/3e9jazb

 

Pentru a vizita expoziția, trebuie doar să vă înscrieți în prealabil în calendarul de pe platforma Appointy a Rezidenței BRD Scena9, pentru a putea avea un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de autorități.

 

De asemenea, expoziția va fi inclusă și pe harta obiectivelor de vizitat pe 14 noiembrie, la Noaptea Muzeelor.

Cele mai noi

Evenimente
26/03 → 09/05

Rezidența BRD Scena9

Expoziția PostPunk

Evenimente
10/03 → 10/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Țîbuleac

Evenimente
24/03 → 24/03

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Tatiana Niculescu

Evenimente
21/04 → 21/04

Rezidența BRD Scena9

Intersecțiile de miercuri cu Bogdan Ghiu

Rămâi informat.
Pentru ultimele noutăți
abonează-te la newsletter.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră.
Mai multe detalii aici.

OK